Purchawa tak sie zastanawiam moze to nie najwazniejsze ale ile to ma do setki?
Nie wiem jeszcze, bo wczoraj po spocie mielismy pomierzyc, ale na miejscowce bylo tloczno, a do tego chyba cos lewego paliwa zalalem, bo dziwnie silnik pozniej pracowal i dalem sobie spokoj z meczeniem czeszki.
Zakladajac ze RS majaca 180KM, ma katalogowo chyba 7,3s, mozna zalozyc ze tu realnie bedzie podobnie. Choc pewnie na Gtechu da sie zejsc ponizej 7s.
Szczegółowe dane techniczne i regulacyjne, budowa, działanie i rozpoznawanie typowych niesprawności oraz sposoby ich usuwania. Sposób demontażu i montażu, naprawy oraz regulacji...
Ojciec kupił tą książeczke.. bardzo fajna i myśle że nam sie przyda.. jakby ktos chciał zebym coś w niej zobaczył to walcie śmiało do mnie... :szeroki_usmiech (oczywiście nie naraz :szeroki_usmiech )
Mam ta ksiazke - kupilem za 40 zl og goscia z Allegro - jest kiepska nie ma szczegolowych opisow napraw (tego potrzebowalem) - jest sporo pomylek i niedokladnosci - np. wg niej AGR i ALH maja taka sama turbine i sprzeglo itd ...
Mam ta ksiazke - kupilem za 40 zl og goscia z Allegro - jest kiepska nie ma szczegolowych opisow napraw (tego potrzebowalem) - jest sporo pomylek i niedokladnosci - np. wg niej AGR i ALH maja taka sama turbine i sprzeglo itd ...
Heh... :?
Chyba kiedys wezme dlugi urlop i sam taka ksiazke napisze.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Mam tą książkę, ale też jestem średnio zadowolony. :roll:
Kiedyś, jak rodzice kupili Skodę 120, kupiliśmy do niej książkę WKŁ i zawartość tamtej była zdecydowanie lepsza. Tutaj, czego bym nie szukał, to albo nie ma, albo jakiś ogólny opis tylko. A już napewno nie ma opisu jak coś zrobić samemu, rozebrać itp. Widać przejeli się instrukcją obsługi, gdzie co kawałek jest napisane: "naprawę/wymianę/kontrolę zlecić autoryzowanej stacji Skoda" :evil:
Takie spostrzeżenie. Objętość tej i tej starej książki jest na oko taka sama, a wtedy były tylko 3 silniki (różniące się chyba tylko pojemnością, no może jeszcze trochę osprzętem), a teraz jest ich z 10, no i wyposażenia jakby ździebko więcej i to zdecydowanie bardziej skomplkowanego, więc naturalnym jest chyba, że opis jest coraz bardziej skąpy. Dodatkowo w tamtych czasach przynajmniej w naszym kraju raczej niewiele było ASO, :szeroki_usmiech więc większe było prawdopodobieństwo, że z takiej publikacji korzystać będą mechanicy, a nie zwykli, tyle że ciekawscy użytkownicy.
W związku z tym, że budowa samochodów robi się coraz bardziej skomplikowana, to raczej nie liczyłbym na poprawę jakości tego typu książek, a raczej przeciwnie. No chyba, że książka przybierze rozmiary encyklopedii. :roll:
A wic panowie do dzieła piszemy własną książek poszczególne roźdiały przesyłamy do kolegów moderatorów a oni wstawią ja razem ze zdieciami do działu zrób to sam jak sie uzbiera jakiś wiekszy materiał to wyadamy a zyski z wyadani książki przekażemy na klub OCP i inne rzeczy związane z klubem k
mam ta ksiazeczke. nawet jej nie uzywam a jako ze w lecie zmieniam autko nie bedzie mi juz potrzebna wiec moge odsprzedac komus.czekam na propozycje na priv.
A wic panowie do dzieła piszemy własną książek poszczególne roźdiały przesyłamy do kolegów moderatorów a oni wstawią ja razem ze zdieciami do działu zrób to sam jak sie uzbiera jakiś wiekszy materiał to wyadamy a zyski z wyadani książki przekażemy na klub OCP i inne rzeczy związane z klubem k
Komentarz